ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΩΝ.

1. Αγίου Γεωργίου στις 23 Απριλίου, στο Κεράμι , κοντά στη Σκάλα Καλλονής. Είναι κινητή εορτή σε σχέση με το Πάσχα. Πραγματοποιείται λιτανεία της εικόνας, στολισμός ταύρου, μαγειρεύεται το παραδοσιακό κισκέκι. Τις βραδινές ώρες υπάρχει μουσική από τοπικά συγκροτήματα και χορός.

2. Ζωοδόχου Πηγής, τη Λαμπροπαρασκευή, κινητή εορτή, στην Καλλονή. Περιφορά της εικόνας.

3. Αγίου Πνεύματος, κινητή εορτή , σε εξωκλήσι , στον κεντρικό δρόμο Καλλονής -Δαφίων. Μαγειρεύεται το κισκέκι, ακολουθούν ιπποδρομίες, διασκέδαση το βράδυ με μουσική και χορό.

4. Αγίου Χαραλάμπους ή του Ταύρου, στην Αγία Παρασκευή Λέσβου. Πραγματοποιείται τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου. Διαρκεί 3 μέρες και πραγματοποιείται η σφαγή του ταύρου, μαγειρεύεται το κισκέκι, ακολουθούν ιπποδρομίες και φιγούρες με τα άλογα, μουσική και χορός.

5. Άγιοι Ανάργυροι ,την 1η Ιουλίου, στην Αρίσβη. Περνάνε καβαλάρηδες, ακολουθεί μουσική και χορός.

6. Αγίας Άννας, στις 25 Ιουλίου, στη Σκάλα Καλλονής. Εορτή που διαρκεί 2 μέρες. Ξεκινάει με την περιφορά της εικόνας της Αγία Άννας με συνοδεία στολισμένου ταύρου, ακολουθεί μουσική από τοπικά συγκροτήματα την παραμονή, στις 24 Ιουλίου. Την επομένη μοιράζεται το παραδοσιακό κισκέκι και το βράδυ κλείνει με μουσική και χορό.

7. Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου, στα Δάφια. Διασκέδαση με το τοπικά συγκροτήματα, χορό και μοιράζεται το κισκέκι.

8. Γιορτή της Σαρδέλας , το πρώτο ή το δεύτερο σαββατοκύριακο του Αυγούστου , στη Σκάλα Καλλονής. Διαρκεί 2 μέρες κατά τις οποίες  πραγματοποιείται διασκέδαση με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα τοπικά και μή, χορός, προσφορά σε όλους τους παρευρισκόμενους ψητής σαρδέλας και ούζου.

9. Γιορτή της γεωργίας , μετά τα μέσα του Αυγούστου, στην Αρίσβη. Διασκέδαση με μουσική και χορό. Μαγειρεύουν φαγητά με ό,τι παράγει το χωριό.

 
Copyright © Alkithea
Designed by Travelsearch.gr
Copyright © 2019 Alkithea. All Rights Reserved.